12:50 / 01.01.2021.

Autor: M.Š./HRT

Opatijski kukali otvorili sezonu kupanja, sve posvetili Banovini

-

-

Foto: - / -

Opatijski kukali otvaranje sezone kupanja i prvo novogodišnje kupanje posvetili su Sisku, Petrinji, Glini i uništenim selima.
Opatijski kukali otvaranje sezone kupanja i prvo novogodišnje kupanje posvetili su Sisku, Petrinji, Glini i uništenim selima. Sedamnaestu godinu se kupaju 1. siječnja u podne, a nakon kupanja idu u Crveni križ predati skupljeno za Banovinu.

Tradicionalno pulsko novogodišnje kupanje uz pjenušac

Tradicionalnim plivanjem i otvaranjem pjenušca točno u podne, dvadesetak hrabrih pulskih cjelogodišnjih kupača na pulskom kupalištu Mornar nazdravili su novoj, 2021. godini zaželjevši svima zdravu, sretnu i uspješnu novu godinu.

Prvog dana 2021. godine, unatoč temperaturi mora od 13 i zraka od 12 celzijevih stupnjeva, na Mornaru je dvadesetak kupača nastavilo 30. godišnju tradiciju te plivanjem i pjenušcem zaželjelo sugrađanima sretnu Novu godinu.

- Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se i stoga, zašto ne okupati se na prvi dan godine. Inače, plivamo tijekom cijele godine, a u ovoj godini sugrađanima želimo samo dobre i lijepe stvari, poručio je 68 - godišnji Sandi Pranić, nakon prvog ovogodišnjeg 'osvježenja' u moru.

Istaknuo je da je baš svakodnevno kupanje tajna dugovječnosti i dobrog zdravlja.

- Nije problem ući u more, nego izaći. Ima onih koji ostaju petnaestak minuta u moru, ali smatram da je pet-šest minuta plivanja sasvim dovoljno u ovo doba godine. Nema tu dokazivanja, naglasio je Pranić. 

Dvadesetak najhrabrijih plivača otplivalo je kratku novogodišnju dionicu te tradicionalno nazdravilo novoj 2021. godini uz pjenušac u moru, praćeni pljeskom okupljenih Puljana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!