Poličnik jedan od gospodarski najaktivnijih u Zadarskoj županiji

27.08.2021.

16:33

Autor: Žana Ljuština/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Općina Poličnik, jedna od gospodarski najaktivnijih u Zadarskoj županiji

Općina Poličnik, jedna od gospodarski najaktivnijih u Zadarskoj županiji

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Općina Poličnik, jedna od gospodarski najaktivnijih u Zadarskoj županiji, obilježila je svoj Dan. Pokretač razvoja su gospodarske zone. A upravo zahvaljujući novim tvrtkama i brojnim subvencijama, u Poličniku se broj stanovnika povećao.

Kako raste broj tvrtki u Poduzetničkoj zoni Grabi, raste i broj stanovnika u općini Poličnik.

- Trend dolaska ljudi je iz dana u dan veći. Razlog je infrastruktura, koja je osigurana, blizina središta županije, autoput, zračna luka... Mi smo u Zadru za 5 minuta, kaže Davor Lončar, načelnik općine Poličnik.

No razlog dolaska i ostanka, osobito mladih, jest i mogućnost pronalaska zaposlenja. U ovoj je poduzetničkoj zoni nekoliko desetaka tvrtki. Primjerice u tvrtki za preradu i distribuciju ribe već je zaposleno 100-tinjak ljudi, a u sljedeće 3 do 5 godina planiraju ih zaposliti još toliko.

- Imamo odličnu podršku općine Poličnik i načelnika Lončara i zadovoljni smo kako stvari stoje. Vjerujemo da će naše investicije u budućnosti biti vezane za ovu općinu, rekao je Ivan Dell'0rco, izvršni direktor Marikomerca.

Slično razmišljaju i u susjednoj tvrtki koja se također bavi preradom male plave ribe, a zapošljava 90-ak ljudi.

Ovakvim načinom poslovanja zadovoljni su i u resornom ministarstvu.

- Želim pohvaliti ulaganja u nove tehnologije, socijalne dijaloge, uvjete zapošljavanja. Lokalna administracija na čelu s načelnikom jako je puno učinila na uvjetima korištenja zone i  smanjenju prepreka, rekla je Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Bez partnerskog odnosa i suradnje s gospodarstvenicima nema nikakvog uspjeha, istaknuo je načelnik Lončar.

Zadarska je županija do sada ugovorila 630 milijuna kuna iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo što je čini najuspješnijom županijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!