12:25 / 18.02.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Oproštaj od Dalibora: Bilo je lijepo s njime raditi, a najljepše - biti njegov prijatelj

Dalibor Sokolić (lijevo)

Dalibor Sokolić (lijevo)

Foto: Kod nas doma / HRT

U životu nema ničeg ljepšeg nego pronalaziti rješenja kako bismo ostvarili svoje snove; to je i najtočniji opis posla kojim se bavio HRT-ov redatelj i prijatelj mnogih zaposlenika - Dalibor Sokolić.

Njegov posao nije bio nimalo lak; da bi se uspješno odradio treba biti hrabar, dobro pripremljen i voljeti izazove – upravo je to bila ključna riječ Daliborovog rada. Što je izazov bio veći, on je bio uspješniji. Naravno, neupitno je bilo i njegovo znanje, profesionalnost, talent i povjerenje u svakog člana tima s kojim je surađivao.

Televizijsku karijeru započeo je 1988. godine, a mnogo uspješno odrađenih projekata dovelo ga je do rada na Hrvatskoj Radioteleviziji. Kao jedan od najboljih, ubrzo je svojim znanjem obilježio neke od najvećih profesionalnih dosega ove televizijske kuće.

U svom radnom vijeku režirao je tisuće minuta televizijskog sadržaja, uključujući velike show programe i prijenose, a poseban izazov bilo mu je sve povezano s glazbom - poput video spotova, koncerata i glazbenih emisija.

Daliborove režije bile su besprijekornog ritma i atmosfere, što su prepoznali i mnogi strani izvođači.

Lijepo je bilo raditi s Daliborom, biti njegov kolega, biti jedan u njegovom lancu, dijeliti strast prema stvaranju televizijske čarolije - a najljepše je bilo biti njegov prijatelj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!