"Zemlja bez granica" u Osijeku

31.08.2022.

20:34

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Festival "Zemlja bez granica"

Festival "Zemlja bez granica"

Foto: Dnevnik / HTV

U Osijeku je počeo festival "Zemlja bez granica". I ove je godine okupio umjetnike, performere i kulturno-pedagoške djelatnike iz cijele Europe. Svi oni djecu će učiti različitim vještinama iz područja glazbe, likovnosti, plesa, glume, sporta.

- Sve je danas započelo biciklijadom. Radionice su i ove godine u središtu festivala. Održana je i biciklistička tura razgledanja Osijeka te eurosong kviz. Ne smiju se ni zaboraviti sudionici večernjeg programa kao što su Meritas, Jelena Radan. Završnica je u subotu kada će klinceze i klinci pokazati sve ono na čemu su radili proteklih 4 dana, izvijestio je za Dnevnik HTV-a, Marin Ćurić.


- Mislimo da su djeca nešto najvažnije što imamo i to trebamo njegovati. Trebamo njegovati kulturu odgoja i zajedništva. Ovdje smo da učimo, razmjenjujemo i na koncu da u ovo korona vrijeme ostane što više zajedništva, stvaralaštva, razigranosti i kreativnosti, rekla je Suzana Vargović, predsjednica Udruge Breza.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!