Osijek trči za Zavod za hematologiju

06.12.2021.

16:05

Autor: Željka Živković/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Osijek trči za Zavodu za hematologiju

Osijek trči za Zavodu za hematologiju

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Poznati pjevač Igor Delač i Atletski klub "Slavonija-Žito" organizirali su i ove godine humanitarnu utrku "Osijek trči - i ti to možeš, daruj svoje kilometre". Sav je prihod od startnina i donacija namijenjen Zavodu za hematologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek, a utrka je održana u sklopu obilježavanja Dana grada.

Unatoč lošem vremenu, uoči utrke - mnoštvo mladih i starijih natjecatelja!

 

- Grad sporta, energije i dobre volje da se u ovakvoj dobrotvornoj akciji svi skupa nađemo, bravo! Bravo svi!, ushićeno će Dražena Vrselja, intendantica HNK u Osijeku.


- Sve je više ovih krasnih utrka i raduje me što smo ipak, unatoč ovoj prohladnom vremenu i kiši uspjeli biti ovdje i danas učiniti dobro djelo za našu hematologiju, rekla je Mirna Rajle Brođanac, Školski športski savez Osječko-baranjske županije.


- Drago nam je što je hematologija prepoznata kao struka i što je u ovo teško doba za sve nas, naročito i za naše pacijente, što su se ljudi odazvali, izjavila je dr. Morena Ćorić, specijalizantica hematologije.


Najemotivniji je bio poznati pjevač Igor Delač koji je ovu utrku i pokrenuo prije tri godine, kada nije ni slutio da će se ubrzo nakon toga i sam morati boriti za zdravlje.


- Sad sam sretan, tu smo, stvar ide definitivno, ništa nas ne može zaustaviti, kaže Igor Delač, idejni začetnik utrke.


Uz glavne utrke, na pet i deset kilometara, trčali su i oni najmlađi!


- Treniram nogomet, a nogomet se ne može bez trčanja, kaže Jakov Stević.


- Ja treniram gimnastiku, imam 6 godina i volim trčati, priča Jana Stević.


Cilj je postignut, utrke su održane, a novac prikupljen! U ovo blagdansko vrijeme dobra se djela nastavljaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!