Praznik cvijeća u Dioklecijanovim podrumima

20.03.2023.

22:43

Autor: HRT/Hina

U Dioklecijanovim podrumima otvoren 46. Praznik cvijeća

U Dioklecijanovim podrumima otvoren 46. Praznik cvijeća

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Tradicionalni 46. Praznik cvijeća otvoren je u ponedjeljak navečer u Dioklecijanovim podrumima, a kako je rečeno tom manifestacijom Hrvatska je vrlo važan kamen u mozaiku svjetskog cvjećarstva.

- Ovom manifestacijom želimo potaknuti naše građane da urede svoj vrtove i okućnice da Split bude najljepši grad ne na svitu nego u svemiru, rekao je splitski gradonačelnik Ivica Puljak otvarajući 46. po redu Praznik cvijeća.

- To stavlja Hrvatsku na kartu svjetskog cvjećarstva i mogu reći da je Hrvatska vrlo važan kamen u mozaiku svjetskog cvjećarstva, istaknuo je predsjednik Svjetske udruge cvjećara Simon Ogrizek koji je dizajnirao izložbu cvijeća na ovogodišnjem Prazniku cvijeća.

On je istaknuo i kako u Hrvatskoj dobre rezultate u cvjećarstvu postižu oni koji su ulagali u edukaciju i marketing, a oni koji ne uče i nisu aktivni u marketingu ne mogu prosperirati. Dodao je kako će i ubuduće u Hrvatskoj, kao što je to slučaj i u cijelom svijetu, dobre rezultate u cvjećarstvu postizati oni koji budu učili i ulagali u marketing.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil ustvrdio je kako ovogodišnja izložba cvijeća u Dioklecijanovim podrumima 'ostavlja bez daha'.

- Cvjećari su nas oduševili, a Hrvatska obrtnička komora stoji iza svojih cvjećara, poručio je Kratohvil.

Na Rivi će tijekom trajanja manifestacije biti humanitarna prodaja cvijeća koje će prodavati cvjećari iz Siska, Petrinje, Gline i Topuskog pa Splićani i njihovi gosti kupnjom sadnica mogu pomoći proizvođačima cvijeća s potresom pogođenih područja.

Osim toga, na Rivi će se održati i Sajam domaćih proizvoda "Handmade" na kojem će sudjelovati OPG-ovi, pčelari te proizvođači meda i domaće radinosti, prirodne kozmetike i ljekovitog bilja. Grad će se urediti novim cvjetnim gredicama.

U sklopu pratećih programa tijekom te manifestacije koja traje do 26. ožujka bit će organizirane prezentacije, edukacije, promotivne prodaje te modne revije među kojima i revija frizura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!