21:49 / 27.08.2021.

Autor: T.V./HRT

Otvorena 40. turističko-kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stari"

Predsjednik na otvorenju manifestacije "Kaj su jeli naši stari“

Predsjednik na otvorenju manifestacije "Kaj su jeli naši stari“

Foto: Dario Andrišek / Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u Vrbovcu na otvorenju 40. turističko-kulinarske manifestacije "Kaj su jeli naši stari“. Ova jubilarna manifestacija, koja će se u Vrbovcu održavati od 27. do 29. kolovoza, trebala je biti održana prošle godine, no bila je odgođena zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

U prigodnom obraćanju na svečanosti otvorenja predsjednik Zoran Milanović, koji je ujedno i pokrovitelj manifestacije, rekao je kako je turističko-kulinarska manifestacija "Kaj su jeli naši stvari“ čuvanje tradicije.

- Ja ovo što vi radite već četrdeset godina ne vidim kao turizam prije svega, nego vidim kao čuvanje tradicije, onoga što jesmo i onoga što jeste, to je vrednije, rekao je Predsjednik.

Istaknuo je da je najveća vrijednost ovakvih manifestacija i događanja u tome da se čuvaju sjećanja.

- Čuvate sjećanje i to materijalno sjećanje na nešto što je dio vas. I to je važno, i to se računa, dodao je. Pazite na zdravlje. Prije svega na svoje zdravlje, a onda ćete paziti i na drugoga. Mislite na sebe, cijepite se ako niste. Ako niste, razmislite opet pa se cijepite, a ako ne, dobro se najedite i dobro se provedite, zaključio je svoje obraćanje predsjednik Milanović.

Osim predsjednika Milanovića Vrbovčankama i Vrbovčanima te njihovim gostima obratili su se gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!