Otvorena "Autopija", prodaje se sve i svašta

31.05.2021.

18:59

Autor: Katarina Barač-Perošević/Regionalni dnevnik/HRT

Otvorena "Autopija"

Otvorena "Autopija"

Foto: HRT / HTV

Nakon što je šest mjeseci bila zatvorena, s popuštanjem mjera, ponovno je počela raditi osječka autotržnica. Na popularnoj "Autopiji" kako ju Osječani od milja nazivaju , svake se nedjelje skupljaju kupci i prodavači iz cijele Slavonije i Baranje. Uz automobile na ovome mjestu, prodaje se sve i svašta.

Galerija
Nedjelja na 'Autopiji', Foto: HRT/HTV
Nedjelja na 'Autopiji', Foto: HRT/HTVNedjelja na 'Autopiji', Foto: HRT/HTVNedjelja na 'Autopiji', Foto: HRT/HTV

Prvu nedjelju nakon duge stanke zbog pandemije, na autotržnici - gužva.

- Došli smo oko 6 sati da zuzmemo mjesto i tako. Inače nismo dolazili ovih dana kad nije radilo, radi te korone. Imamo sad u ponudi mladi kupus, krastavce, mladi krompir, kaže Mišo Gerstner, vlasnik OPG-a iz Đakova.

Na autotržnici, iako se tako i naziva, automobili su samo djelić ponude. Ostatak tržnice rezerviran je za one koji prodaju uistinu sve i svašta. Od odjeće iz bakina ormara do alata.

Boško iz Osijeka prodaje starine, stare alate. Cjenkaju se, kaže - popuštaju s cijenom maksimalno. A Toniju Kristeku, napominje - novac od prodaje ribolovnog pribora koji sam izrađuje, dobro dođe kao dodatni prihod.

Bez obzira na to kupuju ili prodaju ili pak samo troše vrijeme - svi na ovo mjesto dolaze s razlogom. A s ublažavanjem mjera ponovno se nastavlja tradicija ovog omiljenog nedjeljnog okupljališta.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!