Pag - otok za aktivni odmor

20.08.2022.

11:08

Autor: T.V./HRT

 Učestala orkanska bura na otoku Pagu ostavlja fascinantne učinke na biljnom svijetu

Učestala orkanska bura na otoku Pagu ostavlja fascinantne učinke na biljnom svijetu

Foto: Dino Stanin / PIXSELL

Uz kupališnu, kulturnu, gastronomsku i mnogu drugu turističku ponudu grada Paga i cijelog otoka Paga, sve turističke zajednice na otoku odnedavno razvijaju i jedan novi vid turizma za sve zaljubljenike aktivnog odmora. 

Direktorica turističke agencije Beata Bukša kaže kako se navike paških gostiju mijenjaju vrlo intenzivno, te s oduševljenjem prihvaćaju nove doživljaje i mogućnosti koje im pruža otok Pag, kojeg mnogi nazivaju i 'druga strana Mjeseca'.

- Paški 'outdoor' program pokazao se izvrsnom odstupnicom od klasičnog kupališnog turizma, i alternativa je za sve goste koji nisu usmjereni prema Zrću. Imamo nove, vrlo posjećene 'hiking' ture da se vidi specifičan pejzaž ovog otoka. Ture su organizirane s vodičima i vrlo sigurne, kaže Bukša.

Osim pješačenja i laganog planinarenja po otoku, posjetitelji mogu odabrati i kayaking ture s kojima mogu posjetiti prekrasne, divlje paške plaže. Tu je i penjanje po klifovima, kao i fregata koja ide do Metajne.

- Adrenalina nikad dosta. Očekujemo divan i sunčani rujan, te puno kvalitetnih gostiju koji će biti uvertira u pripremu iduće turističke sezone, zaključuje Bukša. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!