U današnjoj epizodi serijala *Slatka kuharica*, Petra Jelenić posjetila je pitoresknu Štrigovu, gdje je na Mađerkinom bregu uživala u očaravajućem pogledu i otkrila tajne pripreme tradicionalne repine pogače.
15.12.2024.
17:40
Autor: T.V./Slatka kuharica/HRT
U današnjoj epizodi serijala *Slatka kuharica*, Petra Jelenić posjetila je pitoresknu Štrigovu, gdje je na Mađerkinom bregu uživala u očaravajućem pogledu i otkrila tajne pripreme tradicionalne repine pogače.
Chef Raul Lajtman, poznat po svojoj posvećenosti očuvanju lokalnih delicija, podijelio je recept za ovu jedinstvenu slanu savijaču, pripremljenu po starinskoj recepturi s kosanom masti, svježim sirom i naribanom repom.
Gledatelji su mogli vidjeti korake pripreme, od izrade vučenog tijesta do savršeno zapečenih “jastučića” prekrivenih vrhnjem i čvarcima.
Petra je zatim predstavila inovativan desert – repine puslice.
Ova moderna obrada tradicionalne repine pogače napravljena je od soka daikona, jabuke i limuna, a suši se na niskoj temperaturi te ukrašava matcha čajem i ciklom u prahu, čime desert dobiva posebnu estetiku i okus.
Serijal *Slatka kuharica* možete pratiti i na multimedijskoj platformi HRTi.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!

Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora