18:55 / 26.12.2020.

Autor: Marija Matoš/Dnevnik/HRT

Picigin na Dravi na Stjepanovo

-

-

Foto: - / -

Zbog koronavirusa izostala je tradicionalna fešta nakon picigina. Družili su se samo kratko - uz kuhano vino i želje da dogodine bude opet kao prije.
Da se picigin tijekom cijele godine ne igra samo na splitskim Bačvicama, posljednjih godina pokazuju Osječani, koji na Stjepanovo poznatu igru lopticom prakticiraju u ledenoj Dravi...

Temperatura zraka 4°C, a u kostima osjećaj ugode -1°C. No ovo sedmero hrabrih to nije pokolebalo. U ledenoj Dravi zaigrali su picigin.

- Ovo nam je peta jubilarna godina, nismo se okupili u onom broju koji smo mislili ove godine zbog korone, ali evo nas šestero, sedmero smo se okupali i obilježili to i ove godine, rekao je Zvonko Beissman, organizator Božićnog picigina u Osijeku. Kupači priznaju, hladno je, ali osjećaj je neopisiv.

- Ugođaj je fenomenalan, vrlo poticajno i mislim da ovako kratkotrajno izlaganje organizma ekstremnim uvjetima svakako stimulirajuće, rekao je kupač Marko Poslon.

Prvih nekoliko trenutaka je prilično intenzivno, kasnije tijelo postane drveno, sve bridi, najgore je kad se izađe van hodati po betonu. Podršku božićnim piciginašima dala je i zabundana publika.

Zbog koronavirusa izostala je tradicionalna fešta nakon picigina. Družili su se samo kratko - uz kuhano vino i želje da dogodine bude opet kao prije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!