17:28 / 09.01.2021.

Autor: Katarina Barač Perošević/Regionalni dnevnik/HRT

Piškorevci pomažu - šesteročlana obitelj ondje našla utočište

-

-

Foto: - / -

Nakon pet dana spavanja u automobilu, pretrpljenog straha i osjećaja nemoći, napokon su na sigurnome. U Slavoniju su stigli prije nekoliko dana.
Potresom pogođenom području pomažu i mještani prigradskog đakovačkog naselja Piškorevci. Zahvaljujući njihovu velikom srcu, jedna šesteročlana obitelj iz sela Maja kod Gline utočište je pronašla u Slavoniji.

Nakon pet dana spavanja u automobilu, pretrpljenog straha i osjećaja nemoći, napokon su na sigurnome. U Slavoniju su stigli prije nekoliko dana.

- Još je to uvijek u glavi, još uvijek mi razmišljamo o tome kako ovdje ima potresa, u biti ovdje nema potresa tako da je to psihički, kaže Željko Anić.

- Hvala puno ljudma, puno im hvala što su nam ovo priuštili jer ne znam stvarno kako bi gdje mogli, poručila je njegova supruga Kristina.

Uništen potresom, njihov je dom postao samo uspomena na nekadašnji život.

- Iz bunara nam je počela voda izvirati. U dvorištu su nam se otvorile dvije male rupice, kuća počinje tonuti. Međutim, ta je kuća građena u močvarnom dijelu gdje rijeka Maja teče i kuća je u lošem stanju zaista i nije više za život. Statičari do današnjeg dana još nisu izišli, tako da smo potražili pomoć, priča Željko.

I odazvali su se ljudi dobra srca. U pomoć su pritekli Piškorevčani vidješi njihovu objavu na društvenim mrežama. Vlasnica, koja je željela ostati anonimna, svoju je kuću u Piškorevcima prepustila šesteročlanoj obitelji.

- Ona je donirala svoju kuću za smještaj i na mnogo načina je drugih pomogla i novčano i putem drugih sredstva, a i sami mještani pokazali su i veliko srce i dobru volju za pomoć, rekao je predsjednik Vijeća MO Piškorevci Zlatko Mezeji.

- Naša dužnost i je da pomažemo i meni je osobno znači bilo drago što sam otišao po tu obitelj. Evo, oni su sad smješeteni i ja mislim da će im ovdje u Piškorevcima biti dobro, rekao je predsjednik DVD-a Piškorevci Zvonimir Vidaković.

Zasad se ova obitelj ne planira vratiti u razrušenu Maju. Trenutačno se traži i posao za Željka, koji je po struci zavarivač. Bude li sve tako, njihovo mjesto za bolji život postat će Piškorevci.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!