07:01 / 07.08.2021.

Autor: Dajana Kruneš/Dnevnik/HRT

Plaža Redagara, raj za kućne ljubimce

Redagara, raj za kućne ljubimce

Redagara, raj za kućne ljubimce

Foto: Dnevnik / HRT

Kada je o turizmu riječ, sve veći broj gostiju traži mjesta na kojima su dobrodošli sa svojim kućnim ljubimcima. Naime, svako peto kućanstvo u Europskoj uniji ima najmanje jednog psa. U Gradu Krku prepoznali su priliku i postali "pet friendly" destinacija, a njihova plaža Redagara našla se na svjetskoj listi najboljih plaža za kućne ljubimce.

Prema recenzijama putnika na stranici Booking.com, plaža Redagara raj je za kućne ljubimce. Preporučuju je zbog zelenila, šumovitih staza i puteva, blizine smještajnih kapaciteta prilagođenih kućnim ljubimcima. Prema riječima direktorica TZ-a grada Krka, čak je trećina privatnog smještaja u Krku prilagođena gostima koji dolaze s kućnim ljubimcima. Osobito veliki napredak po tom pitanju napravili i hoteli i kampovi.

U kampu Krk Premium Camping Resort trenutačno se odmara stotinjak pasa. 20 posto kampa prilagođeno je upravo njima a interes raste, kaže direktor kampa Bruno Bogdanić. Potvrđuju to i brojevi - naime, više od 50 posto turista putuje s kućnim ljubimcima. Možda bi se za njihovim primjerom mogle povesti i druge jedinice lokalne samouprave. 

Više u videoprilogu!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!