Pomoć za Josipa i njegovu obitelj

28.09.2022.

20:01

Autor: Suzana Balen/Dnevnik/IMS/HRT

Obnova kuće obitelji Devčić

Obnova kuće obitelji Devčić

Foto: HTV / HRT

U čazmanskome kraju još se otklanjaju posljedice nezapamćenog nevremena, koje je tom kraju nanijelo golemu materijalnu štetu. Zahvaljujući humanitarnoj akciji, jednoj od najteže stradalih obitelji obnovit će se dom.


Dok odrasli obnavljaju krovište, Josip ide u školu, trenira nogomet i igra se s Benom, omiljenim kućnim ljubimcem. S njim i sestrom bio je sam u kući tijekom nezapamćenog nevremena. Dok se kuća obnavlja, obitelj spava u motelu.  

Upravo za pomoć osmogodišnjem Josipu i njegovoj obitelji u humanitarnoj akciji prikupljeno je 150.000 kuna. U radovima pomažu prijatelji i volonteri.

Za oko mjesec dana, nada se obitelj Devčić, kuća će biti potpuno obnovljena. Javili su se i ljudi koji će donirati namještaj. Majka Marijana radi kao spremačica u motelu u kojemu su privremeno smješteni. Veseli se povratku u svoj dom.

Neki su Čazmanci krovove obnovili, neki će to tek učiniti. Gradu je doniran crijep za 1500 m2 krovišta. Utvrđuje se šteta.

- Preliminarna procjena je na 35 milijuna kuna, to je što se tiče kućanstava, poljoprivrede, gospodarskih objekata, objekata u industrijskim zonama. Dosad smo primili oko 200 prijava šteta, navodi Mario Ivanović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Čazme.

Prijave se primaju još sutra, a zatim će se obraditi podaci. Koliko će izdašna biti obećana pomoć države, tek će se vidjeti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!