Dragica i Stjepan vode bitku s teškim bolestima, ali nadu u izlječenje ne gube

16:55 / 11.02.2022.

Autor: Ana Papec/Regionalni dnevnik HTV/HRT/D.S.

Dragica i Stjepan vode bitku s teškim bolestima

Dragica i Stjepan vode bitku s teškim bolestima

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Svjetski dan bolesnika svake godine obilježavaju djelatnici Županijske bolnice Čakovec. S ciljem prenošenja poruke ohrabrenja i potpore pacijentima obilaze ih na odjelima i prigodno daruju.

Gospođa Dragica iz Šenkovca već 15 godina vodi životnu bitku. Oboljela je od raka dojke koji se proširio i na druge organe. U čakovečku bolnicu redovito dolazi na liječenje, koje joj daje nadu.


- Bog vodi život od početka do kraja i baš smo se tu šalili. Ja velim ne bih rada preko reda otišla i zato se treba boriti, kaže gospođa Dragica Baksa iz Šenkovca.


Nadu za izlječenjem ne gubi ni gospodin Stjepan Matić iz Goričana. Kemoterapiju i pametne lijekove prima već 12 godina.


Kroz centralnu dnevnu bolnicu s kemoterapijom lani je zbrinuto gotovo 17 tisuća pacijenata.


Glavna sestra Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom ŽB Čakovec Božena Kapitarić kaže kako i u vrijeme pandemije pacijenti nisu zakinuti za kemoterapiju. Usred pandemije medicinsko osoblje bilo je preopterećeno, ali je i dalje funkcioniralo.


- Morali smo se reorganizirati na sve moguće načine, što nekim novim pretragama i opcijama liječenja. Mi smo se zahvaljujući dobroj organizaciji i dobrim odnosima unutar bolnice uspjeli prilagoditi i napraviti sve da naši pacijenti budu maksimalno zadovoljni, rekao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović.


Osim COVID bolesnika ovdje leže pacijenti s puno težim dijagnozama.


- Svima želimo što brže ozdravljenje, strpljenje, a sve pacijente koji danas nisu uz svoje najmilije pokušat ćemo razveseliti prigodnim porukama ispisanim ljubavlju i nadom, kaže Valerija Korent, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo ŽB Čakovec.


Pozitivne i motivacijske poruke pružaju važnu psihološku potporu svim bolesnicima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!