Požeški Đački dom dobio je novo ruho

17.03.2022.

07:00

Autor: Sanja Najvirt/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Đački dom dobio novo ruho

Đački dom dobio novo ruho

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Više od 120 đaka iz svih kontinentalnih županija koji su smješteni u požeškom Đačkom domu, dobilo je novo krilo zgrade s novouređenim restoranom i kuhinjom te prostorima za rekreaciju i učenje. Izgradnja i uređenje trajali su godinu dana, a vrijedni su šest i pol milijuna kuna. 

U novom školskom restoranu - gužva. Na red čeka i Matea, a ručkom je zadovoljna.

- Evo meso, francuska salata, dobili smo i čokoladu za poklon i desert što je isto jako lijepo, kazala je korisnica Đačkog doma Požega Matea Perinović.

Iznad nove kuhinje i restorana, nove su vježbaonice za učenike srednje glazbene škole, prostorije za rekreaciju, učenje, odmor.

U ovom je domu tijekom školske godine smješteno više od 120 đaka iz čak sedam županija kojima valja omogućiti kvalitetno učenje, ali i izvanškolske sadržaje.

- Najveći je problem što iza 19 sati kada su svi u domu, trebaju nam prostori, i mi ćemo u tom multifunkcionalnom prostoru moći sve - od igranja stolnog tenisa, glazbene vježbaonice, šaha, svih ostalih sadržaja, tribina, radionica poslije sedam sati raditi u tom dijelu, rekao je ravnatelj Đačkog doma Požega Josip Matuha.

Zato je uz energetsku obnovu cijelog sklopa, u samo godinu dana dograđeno novo krilo koje zadovoljava najviše pedagoško-odgojne standarde.

- Vrijednost investicije je oko šest i pol milijuna kuna od kojih je sama županija osigurala šest milijuna kuna, a petsto tisuća dalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, istaknula je požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

Jer već godinama u ovom domu - traži se mjesto više. Ivan je ovdje smješten prije nekoliko mjeseci.

- Odlično je , baš je lijepa atmosfera, hrana je dobra, kazao je.

- Uvjeti u domu su super, baš sam zadovoljna ovdje, a i moji su roditelji zadovoljni, svi se ovdje međusobno slažu, u domu smo svi kao jedno društvo, restoran je isto super, baš je fora, dodala je korisnica Đačkog doma Antea Domazetović.

Naravno i ovdje je riječ o europskom projektu ulaganja u unapređenje standarda srednjoškolskog obrazovanja koje ovdje u Požegi ima dugu i vrijednu tradiciju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!