Prikuplja se novac za nove krevetiće za pedijatriju u brodskoj bolnici

27.04.2023.

07:00

Autor: Višnja Ružojčić/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Prikuplja se novac za krevetiće na Odjelu pedijatrije u brodskoj bolnici

Prikuplja se novac za krevetiće na Odjelu pedijatrije u brodskoj bolnici

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Pomoć trebaju i u Slavonskom Brodu. U velikoj donatorskoj akciji prikuplja se novac za nove krevetiće na Odjelu pedijatrije u brodskoj bolnici. Nužni su na odjelu za neonatologiju gdje se liječe najmlađi pacijenti. Akciju je pokrenula Udruga Marsonija iz Zagreba koja okuplja Brođane diljem zemlje i svijeta. 

Imaju svu potrebnu skrb, ali krevetići u kojima su smješteni davno su odslužili svoje.  

- Stari su, redovno ih održavamo. Oni su još funkcionalni, ali mi se veselimo novim krevetićima, rekla je Marija Blažević, Odjel za pedijatriju, OB Slavonski Brod.

Bit će s više funkcija i sigurniji.   

- Nama je najvažnije da naši mali pacijenti kada su u krevetu budu sigurni, da majke znaju da će kada zatvore krevetić on biti zatvoren, rekla je Blažević.

- Imamo samo jedan moderan na odjelu. Trebali bismo još deset takvih što bi zadovoljilo sve naše potrebe za tim kinderbetima, naglasio je Ivan Krajinović, voditelj Odjela za pedijatriju, OB Slavonski Brod.

Jedan košta oko 4 tisuće eura, a u nabavi će pomoći i Brođani sa zagrebačkom adresom. Petog svibnja u hotelu Westin organiziraju donacijsku večer. 

- Broj krevetića ovisit će o našim donatorima. Imat ćemo aukciju i tombolu. Predmeti na aukciji su izrazito vrijedni, rekao je Domagoj Aračić, Udruga "Marsonia Zagreb".

A privatne donacije u zdravstvu, kažu, praksa su i u bogatijim državama.

- To kod nas nije običaj, pa je narod ili javnost s te strane malo skeptična i proziva, ali zapravo to svuda funkcionira tako, rekao je Krajinović.

- Jako nam je drago što se organizira ova akcija. Pogotovo što to organiziraju naši Brođani kako bi našim pacijentima pomogli i osigurali im bolji smještaj, istaknula je Anita Lakušić, glavna sestra na Odjelu za pedijatriju, OB Slavonski Brod.

I roditeljima je to važno.

- Važno je da mu je udobno, da mu je isto kao kod kuće, rekla je Slavica Jurčević iz Brodskog Stupnika.

Dobrovoljnim prilogom pomoći mogu svi koji žele jer Odjel pedijatrije nastavlja s temeljitom obnovom prostora i opreme. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!