Prilika za volontere - nakon 4 mjeseca priprema, put u svijet kao pomoć potrebitima

06.12.2021.

14:00

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HTV

Tvrtko Barun, voditelj centra "Ignacije"

Tvrtko Barun, voditelj centra "Ignacije"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Centar "Ignacije" za duhovnost i kulturu djeluje oko pola godine. Njegova misija je omogućiti dinamičan duhovni život pojedinca.

- To je prostor gdje će netko moći doći raditi na sebi, naučiti se nositi s izazovima i problemima modernog života. U potpunosti smo volonterski projekt, ima nas 40-ak volontera - objasnila je Ivana Šarić, koordinatorica centra za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska". 


Jedna od najvažnijih projekata je portal Ignacije.hr koji donosi članke s područja duhovnosti kao i različite projekte - od duhovnih vježbi na jedrilici, vježbi uz ples i glazbu, do leadership programa.


Voditelj centra "Ignacije" Tvrtko Barun istaknuo je novi projekt - Volontersku mrežu "Ante Gabrić" kojim žele informirati, educirati i slati osobe koje žele provesti par mjeseci primjerice u Africi, Južnoj Americi i Aziji kako bi pomagali potrebitima - bilo da je riječ o izgradnji infrastrukture, brizi za djecu, školama, sirotištima, umjetnosti.


Projektu se mogu priključiti svi koji imaju vještine, znanja i iskustva - ali i vremena. Samo priprema za odlazak u te zemlje naime traje četiri mjeseca, kako bi se volonter pripremio na izazove s kojima će se susresti. 


- U samoj pripremi stavit ćemo naglasak i na duhovnost, ali i na pitanje kulture, različitosti u običajima, načinima ophođenja, komunikacije, lokalnoj zajednici, povijesti te države, društva i politika. To je sve bitno kako bi osoba mogla kvalitetno provesti svoje vrijeme tamo, kazao je Barun za "Dobro jutro, Hrvatska".


Pogledajte razgovor: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!