Prošećite kraljevskim pričama iz Solina - virtualno

20.01.2021.

19:27

Autor: Šime Kovačević/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

-

-

Foto: - / -

Tradicionalna zimska manifestacija na ostacima antičke Salone, ove godine će se odvijati virtualno. Unatoč pandemiji i turističkoj tihoj zimi, Turistička zajednica grada Solina ne odustaje od poticanja turizma.

Tradicionalna zimska manifestacija na ostacima antičke Salone, ove godine će se odvijati virtualno. Unatoč pandemiji i turističkoj tihoj zimi, Turistička zajednica grada Solina ne odustaje od poticanja turizma.

- Ovogodišnji Winterfest će se po prvi puta realizirati u virtualnom izdanju. Kroz četiri tematske cjeline - VODA, MILOST, NASLIJEĐE I LJUBAV - upoznat ćete bogatu prirodnu, vjersku i kulturnu baštinu grada Solina. Kroz cjelinu ‘LJUBAV’ dati će se poseban naglasak na važnost obitelji i djece, jer ipak je Solin demografski najmlađi grad u Hrvatskoj, ističu iz TZ Solina.

U video prilozima bit će prikazane gastro radionice pripreme tradicionalnih jela, radionice za djecu, interpretative šetnje i drugi zanimljivi sadržaji.

- Jedna od aktivnosti je interpretativna šetnja 'Kraljevske priče iz Solina' autorice Vedrane Memiš, koja će nam prikazati vrijeme vladavine kraljice Jelene Slavne na Gospinom otoku kao i priču o kralju Zvonimiru i njegovoj supruzi Jeleni Lijepoj u crkvi sv. Petra i Mojsija, poznatijoj u puku pod nazivom Šuplja crkva te priči o knezu Tripimiru na Rižinicama, najavljuju iz TZ Solina.

Osim kraljevskih priča iz Solina, u okviru Winterfesta, posjetitelji će moći 'prošetati' s don Franom Bulićem, kojeg utjelovljuje Nino Švonja, kustos Arheološkog muzeja u Splitu. Priče don Frane Bulića u najvećem arheološkom parku u Hrvatskoj poziva na otkrivanje Salone, dragulja u turističkoj ponudi grada Solina.

Online WinterFESTU održat će se 8. Veljače, a video prilozi će biti dostupni na internetskoj stranici TZ grada Solina kao i na YouTube kanalu Solina.

Ekipe emisije Dobro jutro, Hrvatska javila se iz Solina u društvu don Frane Bulića, odnosno Nina Švonje i direktorice TZ-a Solin Jelene Stupalo:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!