Prva beba u 2021. rođena u Sisku, obitelj ostala bez kuće u potresu

01.01.2021.

07:51

Autor: M.Š./HRT

default error photo
Na Facebook grupi SMŽ infovijesti objavljeno je da je prva beba koja je rođena u 2021. godini, rođena upravo u Sisku.
Petnaestak sekundi nakon ponoći u sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" rođena je prva ovogodišnja beba u Hrvatskoj, a riječ je o dječaku Darisu iz jedne petrinjske obitelji, potvrdila je u petak Služba za ginekologiju sisačke bolnice.

Dječak je unio optimizam u četveročlanu obitelj Safić kojoj je u razornom potresu u Petrinji porušena kuća, pa su neko vrijeme provodili u osobnom automobilu. 

Majka i beba se, kažu u bolnici, dobro osjećaju, a i porod je protekao dobro. Na sreću, u bolnici u kojoj su svi objekti oštećeni, a neki neupotrebljivi, na Odjelu ginekologije, koji je temeljito obnovljen i otvoren u prosincu 2009. godine, veći dio objekta se može koristiti.

Supetar će obnoviti kuću prvorođene bebe u Hrvatskoj

Supetarska gradonačelnica Ivana Marković najavila je u petak da će taj grad pomoći pri obnovi obiteljske kuće ovogodišnje prvorođene bebe u Hrvatskoj - dječaka Darisa, čiji su roditelji iz Petrinje.

Mališan je na svijet došao u prvim minutama ove godine u Sisku, a njegovi roditelji stanuju u razrušenoj Petrinji. 

Marković je već jutros kontaktirala Darisove roditelje koji su joj rekli da im kuća nakon razornog potresa, koji se dogodio u utorak, nije za stanovanje.

U ime grada Supetra im je ponudila pomoć u obnovi kuće.

Rekla je da će već u ponedjeljak otvoriti poseban račun za obnovu, a ponudit će i stručne kadrove koji bi trebali pomoći oko tehničkog dijela obnove.

Rijeka: Josip Feher prva riječka novogodišnja beba

Prvog dana nove godine, tek minutu iza ponoći, rođena je prva riječka beba - dječak Josip Feher, težak 3950 grama i dugačak 51 centimetar, izvijestili su u petak iz riječke gradske uprave.

Tradicionalni novogodišnji posjet gradonačelnika riječkom rodilištu i ostalim dežurnim službama nije održan zbog poštivana epidemioloških mjera, pa je prvoj riječkoj bebi rođenoj 2021. godini i njegovim roditeljima gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel uputio čestitke i prigodni poklon srebrnjak sv. Vida.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!