Prva mobilna frizerka u Međimurju

04.01.2022.

07:00

Autor: Jasmina Grbavec/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

 Prva mobilna frizerka u Međimurju

Prva mobilna frizerka u Međimurju

Foto: Dnevnik / HRT

Međimurje je dobilo prvi mobilni frizerski salon. Saru Obadić na takav je pothvat potaknula epidemiološka situacija, a mušterijama se sviđa to što za novu frizuru ne moraju ići frizerki, nego ona dolazi njima. 

Umjesto da mušterije dolaze njoj - Sara Obadić iz Čakovca sa škarama i drugim frizerskim rekvizitima svakodnevno kuca svojim klijentima na vrata. Prvotno je htjela otvoriti vlastiti salon, no koronavirus joj je pomrsio račune - ali ne zadugo. 

- I onda su tu krenule nekakve šale, zezancije da bi ja mogla biti najbrži frizer u gradu, rekla je vlasnica mobilnog frizerskog salona Sara Obadić.

Šala se pretvorila u pravu poslovnu ideju. Aplicirala je za državne poticaje za samozapošljavanje i odobrenim sredstvima nabavila svu opremu.

- Jedino što sam financirala iz vlastitog džepa, koja su moja privatna sredstva, je auto koji koristim da putujem od kuće do kuće, od sela do sela, poručila je Sara.

- Ljudi kad dođu s posla, ušuškaju se i ne izlaze više iz kuće pa im je onda super da dođem kod njih doma, dodala je.

Odgovara to i gospođi Sandri koja je Sarina dugogodišnja klijentica.

- Imam dvoje djece. Jedno je u vrtiću, jedno sad ide u školu, drugi razred. Znači, puno posla oko škole, zadaća. Tako da meni odgovara, ona meni radi frizuru, farba, šiša. On radi zadaću ako treba neku pomoć, tu sam, uskočim. Čak mogu i skuhati, naglasila je klijentica Sandra Kocijan.

Može se reći da su takav oblik usluge Međimurci i Međimurke prihvatili - s obzirom na to kako je Sarin raspored i u novoj godini dupkom pun.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!