Prvi baranjski festival Čarolija riječi

13:37 / 20.05.2022.

Autor: Melita Homa/Dnevnik u podne/HRT

Prvi baranjski festival Čarolija riječi

Prvi baranjski festival Čarolija riječi

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Svibanj i lijepo vrijeme idealni su za festival na otvorenome. Zbog toga se u jedinom baranjskom gradu, Belom Manastiru, održava prvi dvodnevni festival "Čarolija riječi" za sve one koji vole svijet knjige i pisane riječi.

Poput prave čarobnice Margareta Peršić pričom je pozvala i male i velike ljubitelje bajki i u baranjskom zelenilu uz pomoć djece zavrtjela čaroliju riječi.

- Predivno, stvarno sam iznenađena jako ugodno, ovdje je sve čarolija, tako da sam sretan i zahvalna što sam ovdje, rekla je Margareta Peršić.

- Ovo je dakle prvi baranjski festival Čarolija riječi koji je zamišljen kao sajamski dio, znači prodaje knjiga, unikatnih kreacija, a radova različitih kreacija, gostovanje književnika i izvedbenih umjetnika, odnosno kreativne različite radionice za djecu, rekla je Marija Kretić Nađ, ravnateljica Gradske knjižnice Beli Manastir.

Na sajmu su se predstavili Mravci-znalci, članovi osnovnoškolske učeničke zadruge čije su vrijedne ruke mnogo toga izradile.

- Radimo kreativne proizvode, recikliramo svašta, uz pomoć naših mentora, rekla je Matea, učenica OŠ "Franjo Tuđman", Beli Manastir.

Iako smo već odavno u digitalnom dobu, za pravu knjigu u papirnatom izdanju nije se izgubilo zanimanje.

- Vidite na svakom Interliberu koliko je knjiga, koliko ljudi prolazi, dolazi, što se događa i kad ga nema. Knjige se kupuju preko web stranica bez problema, rekao je Dubravko Marijanović iz Belog Manastira.

Upravo su riječi svojom čarolijom privukle i male i velike posjetitelje na ovaj neobični festival, za koji se u Belom Manastiru nadaju da će postati tradicionalan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!