Prvi ovogodišnji kruzer u Vukovar doveo 100 putnika iz SAD-a

20:24 / 18.03.2022.

Autor: Zrinka Perić/Daniel Gurov/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Vukovarska riječka luka

Vukovarska riječka luka

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Dolaskom prvog kruzera u vukovarsku luku otvorena je kruzing sezona u gradu heroju. Brod „Viking Lif" prvi je ovogodišnji turistički kruzer koji je doplovio u Vukovar s oko 100 putnika iz SAD-a. Ove godine predviđena su 339 uplovljavanja.

Riječni kruzer s putnicima iz Amerike u vukovarsku je luku stigao iz pravca Budimpešte. Marina Sekulić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara, kazala je da je kruzer noćas uplovio u vukovarsku riječnu luku. 

- Obišao je susjednu Osječko-baranjsku županiju i po povratku imaju ručak i druge obaveze na brodu. Nakon toga poslijepodne imaju slobodno za obilazak grada Vukovara, dodaje.

Mnogima od njih ovo je prvi posjet Slavoniji. Zanimaju ih domaća hrana, kultura i povijest. Na pitanje o prvim dojmovima kazali su da „im je jako lijepo i da su ljudi jako ljubazni”, „Ovo nam je prvo putovanje kruzerom. Jako nam se sviđa, proveli smo se divno”.

Riječni turizam ozbiljan je turistički resurs grada heroja.

- Ono što nas veseli je da ove godine imamo najavljenih 339 kruzera. Kada usporedimo s rekordnom 2019. godinom, kada je ukupno 351 kruzer uplovio u Vukovar, veseli nas činjenica da se kruzing oporavlja i da ide u jednom iznimno dobrom smjeru, rekao je Filip Sušac, zamjenik gradonačelnika Vukovara. 

Vukovar je poznat kao grad koji bilježi najveći broj pristajanja riječnih kruzera s turistima iz cijeloga svijeta. Oni u Vukovar počinju pristajati s početkom proljeća, a njihovi dolasci se bilježe sve do kraja jeseni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!