Pseća plaža u Crikvenici hit među četveronošcima

14.08.2021.

07:00

Autor: Matea Krmpotić/Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

Pseća plaža u Crikvenici hit među četveronožcima

Pseća plaža u Crikvenici hit među četveronožcima

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U ljetnim radostima uživaju i kućni ljubimci. Pseća plaža u Crikvenici već je sedam godina velika atrakcija jer nudi brojne zanimljive sadržaje za vlasnike, ali i njihove ljubimce. Tako se ondje može čak i popiti pseće pivo!

Čisto more, ljuljačka, pseća pizza i pivo te popratni rekviziti za igru sa psima, sve je to dio najpopularnije pseće plaže u Hrvatskoj. Na njoj se svake godine organizira i popularni Underdog marathon koji redovito poprate brojni svjetski mediji: od The Washington Posta, New York Posta do 9GAG-a.


- Plaža je postala atrakcija i puno ljudi nam kažu da su je uvrstili na svoj "bucket list" što znači da je to popis želja koje žele ispuniti do kraja života, to mi je ogromna čast, kaže Ruby Montanari Knez, vlasnica Monty's dog beach&bara.


S obzirom na vrućinu, kupači, dvonožni i četveronožni, dolaze već u ranim jutarnjim satima.  


- Svako jutro rano mi dođemo na plažu, plivanje oko sat i pol-dva i prije sunca brišemo doma. Stara je 6 godina i jako se voli kupati, kako dođemo nema stajanja, a ovo joj je ostalo još od kad je bila štene, ovo joj je poseban gušt, priča posjetiteljica.


Da bi vlasnici imali uspomenu s godišnjeg odmora njihova psa, zaslužna je ekipa koja ih marljivo i strpljivo fotografira. Za one nemirne koji ne poziraju, kažu, pripremljeni su džepovi puni keksića.


- Krcata je plaža pasa, ne znam kojeg bih prvo slikala. Odmah kad dođem imam jako puno posla, zanimljivo je, jako volim taj posao i netko tko voli pse, to mu je dream job, opisuje Tea Divanović, voditeljica PR-a i fotografkinja.


Da se trud oko jedinstvene ideje prije sedam godina isplatio potvrđuje i to što idejni začetnici uskoro otvaraju isti ovakav objekt i to u Los Angelesu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!