U klupe sjelo 700 brucoša Pulskog sveučilišta

06.10.2021.

07:00

Autor: Jana Radić/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Pulski brucoši nadaju se da je online nastava iza njih

Pulski brucoši nadaju se da je online nastava iza njih

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Pulsko sveučilište "Jurja Dobrile" dočekalo je brucoše na orijentacijskom danu gdje su mogli doznati sve o akademskom životu u Puli. Na sedam pulskih fakulteta i jednoj umjetničkoj akademiji svoje studiranje ove godine započinje oko 700 studenata.

Sjela je u studentske klupe nova generacija. U nadi da će svoje studentske dane provoditi na nastavi i u druženju s kolegama.


- Nisam baš fan online nastave, iskreno, mislim da se puno manje može naučiti s online nastavom nego s nastavom uživo, tako da nisam baš za to, rekao je Aleks Siljan, brucoš.


Nadaju se i studenti viših godina da će sjesti u klupe.


- Ja se nadam da će biti bolje nego prošle godine, da ćemo napokon krenuti uživo, da ćemo dobiti neko znanje steći neko iskustvo, jer ovo online to je sve ono kao i da nije, kaže Luka Prpić, student 2. godine.


- Očekujemo da imamo onaj klasični oblik nastave, međutim isto tako razmišljamo o nekakvim novim načinima radi većeg broja studenata za akreditaciju novih online programa kojima bi dobili ne samo studente ovdje iz Hrvatske nego i šire, objašnjava dr. sc. Mirjana Radetić Paić, prorektorica za studente.


Pulsko sveučilište nudi; ekonomski fakultet, tehnički, filozofski, prirodne znanosti, informatiku, talijanske i kulturološke studije, obrazovno odgojne znanosti, medicinski fakultet te muzičku akademiju. 


- Ja mislim da nam ovaj fakultet zapravo puno toga nudi, ima puno potencijala, zasad preddiplomski, malo sam bacio pogled na to, ima dosta toga zanimljivog, priča Benjamin Čolić, brucoš.

 

Pulsko Sveučilište osnovano je prije 15 godina, a danas broji više od 4000 studenata iz Hrvatske i inozemstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!