Dječji vrtić u Bjelovaru organizirao radionicu za bake mališana

17.12.2022.

07:00

Autor: Suzana Balen/Regionalni dnevnik/HRT/A.S.

Moguća je buduća suradnja baki i vrtića

Moguća je buduća suradnja baki i vrtića

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Dječiji vrtić Ciciban iz Bjelovara je organizirao radionicu za bake mališana. Time je vrtić zapravo odao priznanje ženama koje nesebično pomažu svojoj djeci i unučadi. Rodila se i zamisao za nastavak suradnje vrtića i baka.


Kada je pripovijedanje priča u pitanju, bake su najbolje. No, ovaj put publika nisu bila djeca, nego one same. Poznata bjelovarska pripovjedačica i knjižničarka Tina Gatalica - i sama baka, uvela ih je u taj čaroban svijet.

- Pripovjedač kroz priču dijeli i svoje iskustvo, a slušatelji se otvaraju kroz to iskustvo i za pripovjedača i primaju to, a to je, dakle, uvijek dijeljenje, rekla je Tina Gatalica, baka i pripovjedačica.

Otvorile su se bake u vrtiću i za nove kreativne doživljaje - umočile su ruke u boje na terapeutskoj radionici "ples pisanja", a rezultat su unikatne čestitke koje će darovati svojoj unučadi.

- Sad se osjećam kao moj unuk. Radim takve stvari s njim kada nam njegova mama dopusti, rekla je baka Gordana Cer.

- Nismo imali vremena za svoju djecu kao sada za unučiće i nekako drugačije, tolerantniji smo, kazala je baka Sonja Maletić.

Upravo zbog neprocjenjive uloge baka u dječjim životima, Vrtić Ciciban htio im se na ovaj način odužiti - na radionici samo za bake.


- Oduševljeni smo odazivom na radionicu, tako pozitivna atmosfera, da smo odlučili očito napraviti jedan klub za bake u vrtiću, izjavila je Branka Biketa Caktaš, pedagoginja u Dječjem vrtiću Ciciban, Bjelovar.

Jer bake mogu i znaju sve - za to su nagrađene vrtićkim diplomama, a dokazale su i da poznati dječji ples Hoky poky nije rezerviran samo za najmlađe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!