Recept bake Marije za doživjeti stotu: puno radi i budi pošten!

16.08.2021.

20:17

Autor: Ines Milanković/Dnevnik/P.F./HRT

Marija Umbehendt proslavila 100. rođendan

Marija Umbehendt proslavila 100. rođendan

Foto: Dnevnik / HRT

Nezaboravnu proslavu 100. rođendana Vinkovčanke Marije priredila joj je njezina obitelj. Slavljenica je ekipi HRT-a ispričala neke detalje iz svog stoljeća života.

Okružena najvećim bogatstvom svojom djecom, unucima i praunucima baka Marija proslavila je stoti rođendan.

- Sretna sam, jako sam iznenađena jer, ja ne znam je li itko tako slavi rođendan - kao ja, rekla je slavljenica Marija Umbehendt.

Dugovječnost pripisuje radu i uživanju u svakodnevnim sitnicama.

- Puno radi, budi pošten prema svima i pazi djecu. Jako voli i nastojI da im što bolju budućnost daš. Svakom želim dobro i gdje god kome što mogu pomoći - pomognem. A i meni su pomagali, savjeti su slavljenice.

Vrijedne ruke bake Marije i danas neumorno rade - priprema delicije po starim receptima i pripomogne u kućanskim poslovima.

- Mama je cijeli život puno radila, malo je mislila na sebe i ovo je danas specijalno za nju da joj pokažemo ,na neki način, koliko smo zahvalni za sve što nam je učinila u životu, rekla je kći Branka Radmila Miškulin.

- Moja baka je jedna perfektna baka koja je između ostalog i puno doprinijela mom odgoju i odrastanju tako da sam joj vječno zahvalan za ono što mi je pružila u životu. Jedna jako vrijedna, jako brižna baka. Baka za poželjeti, rekao je o njoj unuk Bojan Puzić.

Praunuke Tena i Lara kažu da baka pravi najbolje kiflice i kolače. Naučila ih je kartati, a često zaigraju i "Čovječe ne ljuti se". Proslavu okruglog, stotog rođendana uveličali su i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić.

U društvu  slavljenice Marije, toplom osmijehu i blagim očima uživa cijela obitelj. Za rođendan su joj poželjeli zdravlje i da im poživi barem još toliko.

Sretan 100. rođendan!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!