Riječki Autotrolej dobio 10 novih autobusa

30.03.2021.

07:00

Autor: Jelena Tomac/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Autotrolej

Autotrolej

Foto: Jelena Tomac/V.K./Regionalni dnevnik/IMS / HRT

Riječki Autotrolej dobio je 10 novih autobusa. Dio je to šireg projekta.

Prije izlaska na cestu zaustavljeni su na riječkom Korzu. Deset novih autobusa u prepoznatljivoj narančastoj boji osigurat će ugodniju vožnju i putnicima i vozačima.

- Vozili smo iz garaže do ovdje, upoznati smo s vozilom, prvi dojam je o.k., novo je novo, kako za nas tako i za putnike, rekao je Ali Hajdari, vozač autobusa KD Autotrolej.

U nove autobuse stane 47 putnika, 21 je sjedeće mjesto. Moderno su opremljeni, stražnji ulaz prilagođen je osobama s invaliditetom te su nešto uži od klasičnih autobusa pa omogućavaju lakše manevriranje.

- To nas posebno veseli jer u Autotroleju imamo nedostatak manjih vozila koja su neophodna u prometovanju u periferiji grada i na dionicama gdje su ceste uske, naglasio je Alberto Kontuš, direktor KD.

Kroz mjesec dana očekuje se isporuka preostalih 15 od ukupno 32 autobusa nabavljena u sklopu projekta Jačanje sustava javnog prijevoza.

- Sveukupno je ovaj projekt vrijedan oko 80 milijuna kuna, a 54 milijuna osigurana su kroz fond za koheziju i konkurentnost

Cilj ovog projekta uz obnovu voznog parka je i povećanje sigurnosti prometa ali i kvalitetan prijevoz putnika I to na 17 gradskih te 33 prigradske linije na kojima se dnevno obavi ukupno više od dvije tisuće polazaka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!