Roditelji podignuli spomenik djeci koja su naučila plivati

24.06.2023.

21:50

Autor: Edi Škovrlj/Dnevnik/HRT

Spomenik plivačima

Spomenik plivačima

Foto: HTV / HRT

Možda i nije neka vijest kad netko nauči plivati, ali jest kada na istom mjestu u isto vrijeme nauči plivati - više djece, a roditelji im za iskazani trud - podignu spomenik.

Na pitanje tko je sve u Šušnjaru naučio plivati, odgovaraju jednoglasno. Već su svi kao ribe u moru sa višegodišnjim plivačkim iskustvom. Pokazali su to i pred kamerama. A pokazano je i dokazano u moru, potvrđuju i stariji.

Jedinstven je ovo spomenik u Hrvatskoj. Zahvala Karinskom moru, a prvenstveno malim plivačima. A inspiracija umjetnici je bila četverogodišnja Valerija Brcković.

- S obzirom da je Opatijin glavni adut jedan sličan spomenik i da mi napokon imamo svoj mislim da se sad opravdano možemo zvati Opatijom karinskog zaljeva, kaže Dean Šoša.

Djeca su spomenik i više nego zaslužila. Znati plivati, stvar je opće kulture. Dodjete li ovo ljeto u Šušnjar, možemo samo reći da ste i više nego sigurni, pogotovo u moru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!