Rujan na Korčuli ima posebnu čar

13.09.2021.

20:02

Autor: Stana Živkušić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Rujan na Korčuli ima posebnu čar

Rujan na Korčuli ima posebnu čar

Foto: Stana Živkušić/Dnevnik / HRT

 Na Korčuli su u dosadašnjem dijelu rujna gotovo dosegnuli rezultate iz rekordne 2019. Nakon uspješne sezone, živo je i potkraj ljeta. Rujan na Korčuli ima posebnu čar. 


- Mnogo vina, mnogo ronjenja, predivni restorani, bili smo i na biciklističkim turama. Ovo mjesto može mnogo toga ponuditi, rekla je Alice Humphries, Engleska.

A da je na otoku živo, svjedoče i ugostitelji.

- Da bi mogli reći da je sezona u cjelokupnom smislu bila odlična, mi moramo imati deveti mjesec. Deveti mjesec je zasad krenu jako dobro, ima gostiju, radi se, a gosti koji dolaze kvalitetni su, naglašava Ivan Marelić Maha, ugostitelj.

Povoljan vjetar u jedra korčulanskom turizmu je i barokni festival. Već cijelo desetljeće puni trgove u posezoni. 

- Korčula je barokni grad. Prije 200-300 godina ovdje se čula glazba iz palača, iz atrija. Tako da mi zapravo vraćamo korčulansku glazbu kući, rekao je Michael Unsworth, utemeljitelj Korčulanskog baroknog festivala.

Jubilarno, deseto izdanje tog festivala i ove je godine pozornica vrhunskim umjetnicima. 

- Moram se pohvaliti s time da ćemo imati goste iz Austrije, Grčke, Nizozemske, Španjolske, Italije i Norveške, rekla je Laura Vadjon, violinistica i umjetnička ravnateljica Korčulanskog baroknog festivala.

A osim kulturnog programa gostima na Korčuli nude se i drugi sadržaji. 

- Između ostalog, najpopularniji su izleti koji obuhvaćaju kušanje vina naših autohtonih bijelih sorti pošipa i grka, ali isto tako, gosti jako vole radionice makaruna, odnosno lokalnih specijaliteta, naglašava Hana Turudić, direktorica TZ-a Korčula.

Korčulani su pronašli recept za privlačenje turista i u ovoj izazovnoj posezoni.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!