07:00 / 27.05.2021.

Autor: Stana Živkušić/Regionalni dnevnik/HRT

Rusi snimaju ljepote hrvatskog juga, zaplesali i Morešku

Rusi oduševljeni ljepotama našeg juga

Rusi oduševljeni ljepotama našeg juga

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Dobra epidemiološka situacija iznimno je važna za turističku sezonu. Ruski nacionalni avioprijevoznik početkom lipnja će izravno povezati Moskvu s Dubrovnikom. Turističkoj promidžbi pomoći će i dvije emisije koje ruska nacionalna televizija u suradnji s HTZ-om snima na području Dubrovačko-neretvanske županije. Emisiju prosječno prati oko 7 milijuna gledatelja.

Ljepote naše najjužnije županije oduševile su ekipu ruske televizije koja obilazi i snima povijesne, kulturne i prirodne znamenitosti. Jedan dan proveli su i na Korčuli.

- Hrvatska je krasna, prekrasna. Jako nam se sviđa, jako je gostoljubiva, ljudi su topli i srdačni. Kada snimimo i prikažemo emisije na televiziji, sigurni smo da ćemo zainteresirati naše građane da i oni dođu, kaže producent emisije Vasily Andreev.

Cilj je ovih emisija, kroz zanimljivo ispričanu priču, privući što više ruskih turista u naše krajeve. Priče su to, kaže direktor predstavništva HTZ-a u Rusiji Rjko Ružička - o kulturnom nasljeđu, plesovima, ljudima, hrani, moru i plažama. Pokušat ćemo sve to snimiti u dvije emisije i dati Rusima informaciju - 'ovo je destinacija kamo ovo ljeto treba letjeti, dodaje.

Ruski influencer zaplesao Morešku

Poznati ruski influencer, voditelj emisije, ali i profesionalni plesač nije odolio tradicionalnoj Moreški pa se i sam okušao u ovom tradicionalnom viteškom plesu. Kaže kako se ne sjeća da je ikad osjetio tako nešto, iako je puno proputovao. Na Korčulu će se, dodaje, sigurno vratiti.

Od lipnja ruska nacionalna zrakoplovna kompanija, nakon 7 godina ponovno izravno povezuje Moskvu i Dubrovnik, što će u mnogome olakšati turističke dolaske. Na ruskom je tržištu sve veća potražnja za Hrvatskom, veći dolazak ponovno će pokrenuti i izdavanje turističkih viza za ruske državljane. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!