Sajam antikviteta u Osijeku mami kolekcionare

07.11.2021.

07:00

Autor: Ana Vulić/Regionalni dnevnik/HRT/D.D.

Sajam antikviteta u Osijeku mami kolekcionare

Sajam antikviteta u Osijeku mami kolekcionare

Foto: Regonalni dnevnik / HRT

Prvo subotnje prijepodne u mjesecu Osječani tradicionalno iskoriste za Sajam antikviteta koji je ovaj put bio na novoj lokaciji - kod popularne 'Školjke'. I ondje su neke stare stvari pronašle novog vlasnika ili kolekcionara.

Događaj je Sajam antikviteta na kojem gospođa Cvetkovski već godinama izlaže markice i stare kovanice. 


- To smo počeli kao mladi, i mi smo to skupljali više od 50 godina, prisjeća se Vukoslava Cvetkovski, izlagačica.


Cvijeće u cipeli s potpeticom, kasete, ploče, staklo, sve to možete naći na Sajmu antikviteta. Za Periće, sina i oca, kolekcionarstvo i prodaja ručnih satova više je od hobija.


- Od pokojnog strica Veselka, od drugog strica Drage i od mog oca Ivana obiteljska tradicija skupljanja starih stvari, priča Davor Perić, izlagač.


- Kroz cijele godine svog sakupljanja došao sam do neke odluke da ono što mi ne treba više u kući, a i ukućani su bili vezani za to, pa smo počeli donositi na sajam antikviteta za prodaju, objašnjava Ivan Perić, izlagač.


Dok jedni prodaju, drugi kupuju. 


- Pa ima svašta, najviše langošice. Što god naiđemo ovako, srebrni prstenčići, pa onda bočice razne, rekla je Agneza Kočiš.


- Našli smo jednu lijepu, zelenu bocu, svašta nešto, plavog stakla, već je u autu, sad idem dalje, nabraja Biserka Milošević.


Sajam također ide dalje. S još većim ponudom starina i umjetnina održat će se već prve subote u prosincu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!