20:09 / 04.01.2021.

Autor: HRT

Sanjin, Zirojević i Pažanin kuhaju za Baniju

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Građani Splita jela mogu naručiti iz vlastitog doma. Na jelovniku su tjestenine i rižota i pašticada s njokima. Cijena jela je 60,00 kuna.
Splitski chefovi Braco Sanjin, Hrvoje Zirojević i Ivan Pažanin s kolegama Stjepanom Vukadinom i Sonibojom Grginom, Kadena teamom i kuharima volonterima od danas do nedjelje, kuhaju raznovrsna jela za Splićane. Sav prikupljeni novac bit će uplaćen na račun Zaklade Solidarna.hr i Fonda 5,5 te će s Petrinjom i Sisačko-moslavačkom županijom biti preusmjerena najpotrebitijima.

➡️ Saniranje posljedica potresa - najnovije informacije
➡️ Akcija HRT-a UZ NAS NISTE SAMI - pomoć stradalim područjima
➡️ Upute kako pomoći pogođenima potresom

Građani Splita jela mogu naručiti iz vlastitog doma putem Wolt platforme za dostavu hrane, svakim danom od 12:00-22:00. Na jelovniku su razne tjestenine i rižota, kao i tradicionalna dalmatinska jela poput pašticade s njokima. Cijena pojedinog jela je 60,00 kuna.

Akciji su se odazvali brojni mali i veliki lokalni poduzetnici, vlasnici OPG-a, mesari, ribari, pekari i kuhari iz cijele Hrvatske kao i proizvođači maslinovog ulja, začina te trgovački lanci i udruge, kao i vinari iz cijele Hrvatske. Svaki kupac koji naruči 4 jela na dar će dobiti butelju vina i poklon iznenađenja.

- Želimo istaknuti da je ovo tek početak i da ćemo u svakoj prilici dati svoj mali doprinos kako bismo barem djelomično pomogli u ovoj velikoj tragediji na način na koji to najbolje znamo, a to je kuhajući. Ovim putem, također, želimo istaknuti da suosjećamo sa svim obiteljima koje su u ovoj velikoj  tragediji ostale bez svojih domova i izgubili svoje najmilije i da ujedinjeni,kako u svim nedaćama koje su nas zajedno pogodile, tako i u dobru svi zajedno idemo ka nekoj sretnijoj i vedrijoj budućnosti u 2021., poručuju šefovi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!