07:03 / 12.05.2021.

Autor: Jelena Tomac/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Šareni kišobrani iz kreativnih radionica Centra za rehabilitaciju Rijeka

Šreni kišobrani

Šreni kišobrani

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Centar za rehabilitaciju Rijeka poznat je po kreativnim radovima svojih korisnika. Posljednji u nizu proizvoda iz njihove kreativne radionice su unikatni, ručno oslikani šareni kišobrani.

Šareni kišobrani samo su dio proizvoda koji izlaze iz kreativnih radionica Centra za rehabilitaciju Rijeka. Radi se i s keramikom, izrađuju svijeće, a platna oslikavaju batik tehnikom.

- Vrlo je zgodna za naše korisnike zato što se ne traži velika preciznost jer je čar da se boje prelijevaju jedna u drugu, onda su oni opušteniji, uživaju u tome, govori Diana Radović, voditeljica kreativnih radionica Centra za rehabilitaciju Rijeka.

Polaznici radionice kažu kako uživaju raditi i opušta ih. Centar skrbi o ukupno 230 korisnika - osoba s invaliditetom te djece i odraslih s intelektualnim poteškoćama. Kreativni rad jedan je od temelja njihove rehabilitacije.

- Zato što se prije svega oni osjećaju korisno, uživaju u radu, radimo vesele slike, atmosfera je pozitivna, sretna. Slušamo glazbu dok crtamo, smijemo se i lijepo nam je, ističe Radović.

Zajednički odlazak na kolače ili izlet motiv im je za rad. Svi njihovi proizvodi idu na tržište.

- Sad smo se nekako osmislili da bi radili te kišobrane s obzirom na to da je Rijeka poznata po velikoj količini padalina, govori Ornela Klevisser Tomašić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka.

A protiv kišnih i tmurnih dana najbolje se boriti šarenilom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!