Šetnja Krkom bez gužve prava je povlastica

21.04.2021.

16:37

Autor: Ana Štrelov/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

NP Krka

NP Krka

Foto: HTV / HRT

Od početka godine NP Krku posjetilo je tek 20 tisuća ljudi, što je daleko ispod broja u godinama prije covid krize kada se broj posjetitelja morao i ograničavati. Sada rijetki i pretežito domaći gosti u miru istražuju park. Cijena ulaznice ostaje ista, no upravo domaći posjetitelji imaju mogućnost kupnje povoljnije godišnje karte.


Šetnja Krkom bez gužve prava je povlastica. Svjestan je toga ovaj par iz Istre.

- Meni osobno odgovora zato što u potpunosti mogu doživjeti prirodu. Prije 10 godina kad sam bio, to je bilo negdje potkraj ljeta, bilo je podosta ljudi. Isto lijepo, ali ovo sada je – uživancija, ističe Nino iz Pule.

Uživaju u prirodi i posjetitelji iz srednje Europe. Prvi dojmovi su im i više nego odlični.

- Nisam očekivao da će park biti ovako prazan, bez gužve. Prekrasno je! Ovako nešto mi nemamo u našoj državi, rekao je Peter, Turist iz Češke.

Mnogi nemaju, zato je Krka prije covida bila mamac za posjetitelje. No drugu godinu u korona krizi i rezultati su skromni.

- Prošle godine do ovog datuma je bilo negdje oko 13 tisuća posjetitelja, a sad smo već prešli brojku od 20 tisuća. Naravno te brojke su još uvijek male, ali imamo razloga biti optimistični, kaže Nella Slavica, ravnateljica NP Krka.

Iako su cijene karata u ljetnim mjesecima nešto skuplje, za domaće stanovnike nude rješenje.

- Stanovnici naše županije mogu se učlaniti za 100 kuna, a pritom uživati u neograničenom broju posjeta nacionalnom parku Krka. Svi ostali se mogu učlaniti za 200 kuna, dodaje Slavica.

A kad nema ljudi parkom slobodnije šeću njegovi stalni, inače skriveni, stanovnici.

- Primjetili su naši posjetitelji i vidre i srne i divlje svinje što je zapravo još jedan dodatni argument zašto doći i posjetiti NP Krka, poručila je ravnateljica NP Krka.

Očekuju u parku uspješno ljeto i nešto dužu turističku sezonu od prošlogodišnjih-20ak dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!