Šetnja zelenim stazama Moslavine

15.09.2022.

06:50

Autor: Zdravka Giacometti/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Šetnja zelenim stazama Moslavine

Šetnja zelenim stazama Moslavine

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Sve biološke i geološke zanimljivosti čazmanskog kraja istaknute su u, kako kažu u tom gradu, najvećem projektu u povijesti grada, Čazma Naturi. Posljednjih godina uloženo je tridesetak milijuna kuna, a posjetitelji sada mogu uživati u prirodnoj baštini moslavačkog kraja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Ljepota moslavačkog kraja oko grada Čazme i rijeke Česme dobila je priliku za promociju. U sklopu projekta Čazma Natura uređena su 123 sadržaja posjetiteljske infrastrukture na 11 lokacija. Uloženo je gotovo tridesetak milijuna kuna, većinom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, s ciljem promicanja održivog razvoja i prirodne baštine.

Na svim se lokacijama isprepleću dvije teme - zaštita i očuvanje prirode i okoliša te turističko vrednovanje. Nastao je jedinstven proizvod zelenog turizma na ovom području već prije uklopljenom u Naturu 2000 i Regionalni park Moslavačka gora.

Vodimo vas u šetnju, pogledajte videoprilog.

U nekoliko mjeseci ovim je stazama prošlo više od tri tisuće posjetitelja. No projekt nije završen, ovo je tek njegov početak. Želi se privući i lokalne poduzetnike da ulažu i iskoriste turističku i poljoprivrednu djelatnost. Dvadeset poduzetnika educiralo se o razvoju ruralnog i zelenog turizma.

U Čazmi se nadaju povećanju gospodarstva, zapošljavanja i smještajnih kapaciteta, pogotovo na obiteljskim gospodarstvima, i zainteresiranosti domaćih i stranih turista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!