Školarci na farmi pokraj Zagreba uživali u mlijeku

29.09.2021.

20:10

Autor: Dominique Bratović-Vela/Dnevnik/B.A./HRT

Svjetski dan školskog mlijeka

Svjetski dan školskog mlijeka

Foto: Dnevnik / HRT

"Nazdravimo čašom mlijeka na farmi" ovogodišnji je moto kojim je Hrvatska mljekarska udruga već 21. put obilježila Svjetski dan školskog mlijeka. Školarci su na farmi pokraj Zagreba imali priliku iz prve ruke vidjeti kako nastaje mlijeko, a još je jednom poslana i poruka o važnosti mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani najmlađih.

Svjetski dan školskog mlijeka promiče zdrave prehrambene navike školaraca već 21 godinu, i to uspješno.


Samo prošle školske godine u projektu Školske sheme voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda sudjelovalo je 805 škola i više od 290.000 učenika.


- Uvođenje programa školskog mlijeka itekako je opravdalo svrhu. To je važno jer se prehrambene navike stvaraju u ranoj dobi, poručila je Vera Volarić, predsjednica Hrvatske mljekarske udruge.


U Ministarstvu poljoprivrede, preko europskog programa, proširuju popis proizvoda koji se nude u školama.


- Napravili smo određene promjene vezane za proizvode, distribuciju, veličinu pakiranja i duboko vjerujemo da ćemo predviđeni iznos od 6,5 milijuna kuna iskoristiti, rekla je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.


Analize pokazuju da je 96 % hrvatskog mlijeka prvorazredno. Zato domaćin, vlasnik farme, visokim gostima nije propustio napomenuti - podignite mu stoga i otkupnu cijenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!