Osječkom Crvenom križu pomažu i korisnici

21.10.2021.

21:51

Autor: Ana Vulić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Akcijom "Solidarnost na djelu" Gradsko društvo Crvenog križa Osijek nastavlja prikupljati namirnice, hranu i higijenske potrepštine za osobe u potrebi. U ovoj kampanji sudjeluju škole, no za sortiranje paketa u pomoć pristižu i volonteri, ali i korisnici.


Umirovljenica Emilija Stević, zbog nedostatne mirovine dolazi u Crveni križ po pomoć, ali ona ovdje i volontira.

- Veliku pomoć imamo od Crvenog križa. Uvijek smo tu kada treba pomoći njima, a i oni nama uvijek pomognu u svakoj situaciji, kazala je gospođa Stević,korisnica i volonterka Gradskog društva Crvenog križa Osijek. 

Ključna pomoć u svim situacijama su i volonteri. Matej se, kako kaže, dobrovoljnim radom ispunio i kao osoba.

- Uz volontiranje, spojio sam ugodno s korisnim. Osim što sam po struci medicinski tehničar, ujedno sam i dugogodišnji volonter. Nekako sam se pronašao u zdravstveno socijalnim aktivnostima koje provodi Crveni križ, rekao je Matej Jurković, volonter u Gradskog društva Crvenog križa Osijek. 

Jedna od aktivnosti je i Solidarnost na djelu koja će potrajati do 30. studenog.

- To je akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa, dakle provodi se u svim gradovima i općinama. Ove godine mi u Osijeku odlučili smo ju provesti kroz jednu kampanju pod nazivom " Jedan razred jedan, paket ", izjavila je Martina Hećimović, v.d. ravnatelja ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Osijek. 

Izdvojite kilogram šećera, brašna ili litru ulja jer dok se jednima čini malo - drugima to mnogo znači.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!