Šolta, raj za nautičare

21.07.2021.

09:46

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Šolta, raj za nautičare

Šolta, raj za nautičare

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Na jednom od najljepših srednje dalmatinskih otoka Šolti turistička sezona je u punom jeku i s brojem gostiju su na otoku zadovoljni.


- U prvih 6 mjeseci imali smo 36 posto više dolazaka i 19 posto više noćenja nego prošle godine u istom razdoblju, rekla je direktorica TZ Šolta, Zorana Kaštelanac i dodala da kada se to usporedi s rekordnom 2019. godinom, Šolta je na 67 posto prometa.

Kazala je kako je najviše gostiju iz Slovenije, Hrvatske, pa zatim slijede gosti iz Češke, Njemačke, Poljske, BiH i Austrije. 

- Najave za drugu polovinu srpnja i kolovoz su dobre, a ukoliko bude epidemiološka situacija u redu,očekujemo i dobru post sezonu, naglasila je Kaštelanac.

Istaknula je kako ima puno nautičara na otoku te da je nautika za Šoltu jedna od najvažnijih grana turizma.

- Drago nam je što su nas nautičari prepoznali kao sigurnu destinaciju i da se vraćaju svake godine, govori.

Toni Miloš, turistički djelatnik naglasio je kako su nautičari poželjni gosti te kako su na Šolti najbrojniji oni njemačkog govornog područja, a ne treba se zanemariti sve veći broj Hrvata.

Načelnik Općine Šolta, Nikola Cecić-Karuzić je rekao kako je intencija povezati turizam s poljoprivredom na otoku. Imamo vrhunska vina, maslinovo ulje naglasio je.

- Iduće godine u akvatoriju Maslenice će se graditi još jedna veća marina što nas veseli, zato što su to nova radna mjesta, a to je ono što Šolti treba, ističe i dodaje kako na otoku raste broj djece u vrtiću i otvorili su i nove jaslice.

U zadnje 4 godine, Šolta je postala prva destinacija u Hrvatskoj po porastu broja stanovnika od 23,5 posto

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!