Splićani obilježavaju Dan Marjana

09:30 / 08.05.2022.

Autor: Hina/HRT/V.G.

Marjan

Marjan

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Tradicionalno obilježavanje Dana Marjana započelo je u nedjelju ujutro u Park-šumi Marjan u Splitu.

Program se odvija ispred Zoološkog vrta, počinje u 9 sati besplatnim satom joge u prirodi, dok će od 10 do podne Odred izviđača pomoraca Spinut organizirati igre za djecu. Zabavljat će se izviđačkim igrama, a djeca će moći i naučiti pravila signalizacije, vezanja čvorova te kako podići šator.

U isto vrijeme na drugoj strani splitskog brda, na Šantinim stinama,  penjači iz kluba Marulianus održat će besplatnu školu penjanja a pola sata poslije svi zainteresirani moći će sudjelovati u humanitarnoj akciji u kojoj će na Prvoj vidilici članovi udruge Anđeli prodavati ulje od maslina ubranih na Marjanu.

U amfiteatru na Marjanu program počinje nastupom Mažoretkinja grada Splita u 10 sati, nastavlja se Čarobnim animatorima i to Klaunom Šarenkom i Animatorima DNF- a i Ženskom klapom Marjanke Split. Točno u podne starta Marjan Blues Sunday na kojem će nastupiti domaći Harpoon Blues Band, program će trajati sve do 16 sati.

Građani će od 11 do 17 sati u suradnji s Bratovštinom Svetog Križa moći razgledati crkvicu svetog Jere i ermitaže na Šantinim stinama i to uz vodstvo kustosa Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika (MHAS).

Grad je organizirao i besplatne autobusne linije od Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) do Park-šume Marjan,  vozit će od 8 do 16 sati svakih 20 minuta.

Manifestaciju je organizirala gradska tvrtka Žnjan, Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan i Društvo Marjan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!