Sportsko odmjeravanje branitelja u Vukovaru

04.09.2021.

12:53

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Sportsko odmjeravanje branitelja u Vukovaru

Sportsko odmjeravanje branitelja u Vukovaru

Foto: Dnevnik / HRT

U Vukovaru se održavaju 10. sportski susreti Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Republike Hrvatske. Sudjeluju članovi trinaest udruga s područja cijele države, a natječu se u sedam disciplina.

Igre je svečano otvorio gradonačelnik Ivan Penava. Tom je prigodom komentirao jučerašnju izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je rekao da Penava prozivanjima da su HDZ i SDSS dogovorili manipulaciju popisom stanovništva u Vukovaru, diže međunacionalne tenzije.

- Mislim da je gospodin Plenković s ovom izjavom svjestan da ni popis 2011. nije bio točan, svjestan je onih razgovora, a i dogovora koje je imao kao koalicija na razini Republike Hrvatske. Objavio sam članak Bačića iz 2020. gdje su jasno konstatirali da sve ono što nije prošlo kroz Sabor da su zapravo dogovorili da kroz podzakonske akte prođu pa tako da i manjinci popisuju manjince, izjavio je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!