Nakon hrane, goriva i plina više ćemo plaćati i usluge obrtnika

20:02 / 02.02.2022.

Autor: Anita Markovina Radnić/Regionalni dnevnik/HRT/D.S.

Frizerske usluge, ilustracija

Frizerske usluge, ilustracija

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Hrvatsku čeka val poskupljenja, nakon hrane, goriva i plina više ćemo plaćati i za usluge obrtnika: frizera, kozmetičara, automehaničara, čak i do 30 posto! Provjerili smo što kažu obrtnici, a i što o svemu misle Splićani. 

Zdenka Budić cijene ne želi dizati, ali će morati. Poskupjeli su, kaže, električna energija, repromaterijal i najam prostora na Pazariću pa će i frizerske usluge!  


- Mi moramo, da bi sebi isplatili plaće i doprinose, povisiti cijene, primorani smo. Šišanje je sada 50 kn, a nova cijena će biti oko 70 kuna, rekla je Zdenka, vlasnica frizerskog salona.


Okretat će se svaka kuna i za komad mesa. 


Nikolina, radnica u mesnici kaže: Sve cijene idu gore pa tako ćemo i mi morati dizati cijene, ne znamo još točno koliko posto, ali uskoro ćemo povisiti cijene. 


Udar na ionako tanašan novčanik posebno pogađa umirovljenike. U trgovinama je sve već poskupjelo, napominje nam baka Dragica


- Nema onoga što nije poskupjelo. Svaki dan je nešto skuplje u dućanu. Svaki dan neka nova cijena, od malih do najvećih. Kažu, neće poskupjeti plin, pa poskupili su ga, boca plina košta 150 kuna, govori umirovljenica Dragica.


Oni koji redovito idu u spizu znaju da su i cijene voća i povrća skočile. Malo po malo.


- Sve cijene su više, ali žalosno je to, ljudi imaju male mirovine, smatra prodavačica na tržnici.


Umirovljenik Boris komentira kako će biti potrebno i smanjiti porcije, dok Ivan, jedan od kupaca kaže: "Uvik se nekako skrpa, ali prestrašno, baš, baš prestrašno!" 


A da ne bude i strašnije trebat će se psihički pripremiti na - štednju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!