Sunčani bregec - tamo gdje sretno žive koze, ovce, kokoši i svinje

06.04.2023.

07:05

Autor: Sara Badžek/Regionalni dnevnik/HRT/IMS/A.V.

Sunčani bregec- tamo gdje sretno žive koze, ovce, kokoši i svinje

Sunčani bregec- tamo gdje sretno žive koze, ovce, kokoši i svinje

Foto: HTV / HRT

Uz pse i mačke, ondje sretno žive koze, ovce, kokoši, svinje. Sudbina im je namijenila ružan završetak, no spas su pronašli u utočištu Sunčani bregec. Jer, Nikolina je misija boriti se protiv eksploatacije farmskih životinja. 

Sunčani je i bregec je - baš kao što ime govori. A, dojam je, kada u ovo proljetno vrijeme, kročite na malu farmu na njemu poseban. Nikola i veselo društvo u svojoj su dnevnoj rutini. 


- Zadnje su stigle bebe ovaca - Miro i Gita. Njih je preuzela jedna cura nakon što su izgubili mamu. Ona ih je uzela u stan pa smo pružili priliku da te životinje žive slobodno, rekao je osnivač Utočišta Sunčani bregec Nikola Bosak


Većini je zajedničko da su farmske životinje kojima bi sudbina inače namijenila potpuno drugačiju priču nakon što su postale suvišne. 


- Najdraža mi je priča od Žuži i Jeli. One su stigle iz Brinja. Zadnje koje su otišle s te farme. Nakon 13 godina ne trebaju ništa osim odmarati i uživati. 


Nikola je rođen na selu, nakon čega je živio u podstanarstvu u gradu. Pa se vratio na zemlju. Brigu o životinjama financira sam, a ponekad uskoče volonteri. 


- Nije mi teško. Možda čudno zvuči - nemam vremena za ništa ali nije mi teško. Gledam na to kao na nešto najbolje što sam dao od sebe, rekao je Bosak. 


Ima tu pasa i mačaka, no spašavanje farmskih životinja mu je prioritet, a utočište Sunčani bregec postalo je prava vesela zajednica. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!