13:51 / 12.01.2021.

Autor: Ivona Zadro/HRT

Suprug uhićen jer je novac građana umjesto za liječenje supruge trošio za osobne potrebe

-

-

Foto: - / -

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
Dino Ljutić, kako se predstavljao u javnosti - požrtvovni suprug i otac, koji je prikupljao pomoć za svoju teško bolesnu suprugu, uhićen je 29. prosinca 2020. godine u Zagrebu priopćila je zagrebačka policija.

➡️ Puštao supruzi u komi plač djeteta, ona se probudila


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s Ministarstvom financija, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo "Prijevara" i kazneno djelo "Pranje novca".

- Sumnja se da je s namjerom da sebi pribavi znatnu nepripadnu imovinsku korist putem medija uputio javni poziv za novčanom pomoći u svrhu liječenja svoje bolesne supruge, dovodeći u zabludu potencijalne donatore da će novac koristiti za te potvrde. Naime, od siječnja 2019. godine do 19. lipnja 2020. godine na njegove bankovne račune veći broj fizičkih i pravnih osoba uplatilo je ukupno 3.133.386 kuna u tu svrhu. Novčana sredstva primljena za liječenje supruge osumnjičeni nije koristio namjenski, već je tako ostvarenu znatnu nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 3.133.386 kuna trošio za osobne potrebe, između ostalog trošeći novac na igre na sreću. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi 3.133.386 kuna, navode u zagrebačkoj policiji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Portal HRT-a razgovarao je s Ljutićem u lipnju prošle godine. Rekao je tada da se njegova supruga Ana Mari 2017. godine teško razboljela u sedmom mjesecu trudnoće. Uspostavljena joj je dijagnoza karcinoma dojke s metastazama na kralježnici. Nakon poroda, pala je u komu, a kada se nakon tri tjedna probudila, uslijedila je serija epileptičnih napada koji su joj trajno oštetili mozak.

Kazao je u lipnju da se njegovoj supruzi pogoršalo neurološko stanje, te da je liječenje vrlo skupo. On je tada radio kao kuhar u jednom poznatom zagrebačkom restoranu na pola radnog vremena, jer se morao brinuti o supruzi koja ni smjela ostati sama ni na trenutak zbog čestih epileptičnih napada.

Zbog toga je pokrenuo i stranicu na Facebooku za pomoć svojoj hrabroj supruzi. Dino je tada poručio da mu je najvažnije da je njegova supruga živa i da je uz djecu. Kazao je u lipnju, da se i sam slomi milijun puta dnevno, ali ljubav prema supruzi je jača.

- Zajedno smo 15 godina i kad se sve to desilo, pola mene je otišlo, rekao je tada Dino za portal HRT-a, te dodao da mu je teško, ali nema predaje.

Danas na njegovoj Facebook stranici ogorčeni građani ostavljaju svoje komentare.  
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!