Od rođenja prati ih stigma, a oni samo žele živjeti

13:43 / 12.01.2022.

Autor: Sanja Corazza/V.K./Labirint/IMS/HRT

Što znači biti manjina

Što znači biti manjina

Foto: Labirint / HRT

Od rođenja prati ih stigma i nepravda. Na svojim leđima svakodnevno osjećaju što znači biti manjina, što znači biti žrtva predrasuda. A oni su samo mlada obitelj koja želi što i svi ostali - normalan i miran život.

- Živjeli smo i među štakorima, i među hrpom smeća. I svakakvim bubama. Jako je težak život bio. Svaki dan moliš boga da ga preživiš. Doslovno smo tako živjeli. Da se ne sruši strop na vas, da vas ne ubije, da ne do bog ubije dijete. Tamo sam oboljela od karcinoma, dobila sam karcinom štitnjače, odstranili su mi cijelu štitnjaču, dobila sam metastaze vrata, odstranili su i to. Hvala bogu, sad sam dobro, govori Suzana Šečić.

- Bili smo na cesti. Kako smo živjeli tako smo živjeli. Roditelji nisu nešto imali da bi nama ostavili u nasljedstvo da bi mi mogli nešto steći, rekao je Nedžad Šečić.

Obitelj se boji što će biti ako im gradonačelnik ukine potporu za roditelje odgojitelje. Ako im to bude ukinuto morat će otići iz Hrvatske. Suzana govori kako zbog boje kože okolina ima predrasude prema njima i to je ružno.

- Mi smo isto ljudi od krvi i mesa i mi želimo živjeti i želimo život, naglašava i dodaje da to što su drukčije boje kože da ih netko vrijeđa nije u redu. Mi želimo živjeti i mi želimo život, govori Suzana.


Više pogledajte u videoprilogu :

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!