Sve više turista otkriva čari otoka Lopuda

24.08.2023.

07:10

Autor: Sandra Lacković/T.V./Dnevnik/HRT

Gotovo svakodnevno izvještvamo o bogatim i slavnim koji plove Jadranom i odmaraju na hrvatskikm otocima. Naša ekipa bila je na Lopudu - slavnu obitelj Beckam nisu zatekli ali su provjerlii čime to elafitski otok privlači turiste.


U obnovljenom franjevačkom samostanu na Lopudu već drugu godinu odmara se bivši nogometaš David Beckham s obitelji. Luksuzno zdanje svojim gostima omogućuje privatnost pa slavna obitelj uživa daleko od očiju javnosti.

- Došla sam se kupat kad sam saznala da je David Beckam ovdje. Odmah sam se htjela slikati s njim, da ga vidim cijeli bi mi dan bio malo sretniji, kaže Tea.

Lopud je otok bogate kulturno-povijesne baštine i prirodnih ljepota.

- Treba nam odmor nakon plovidbe Jadranom. Želimo mir, rekla je turistkinja iz SAD-a.

- Došli smo na izlet. Lijep otok i plaže. Zadovoljni smo, dodaje turistkinja iz Italije.

A kad na 35 stupnjeva sunce zapeče, ne može se na lopudskome pijesku izdržati bez suncobrana i ležaljke.

- Pet eura ležaljka i pet eura za suncobran, nije skupa cijena kad pogledamo cijene ostalih plaža u Dubrovniku i na otoku. Kakva je sezona ima li gosta? Sezona je dosta dobra, ali ne može nadmašiti prošlu, ističe Orlando Vuleša.

Bilo kako bilo, u restoranu ovih dana nema ručka bez rezervacije. Globalne zvijezde vole dobru lokalnu hranu.

- Prepoznali su očito otok. Dolazi dosta slavnih pogotovo zadnjih par godina. Očito su zadovoljni svime kad se vraćaju, očito prenose kako im je bilo lijepo. U zadnje vrijeme dolaze sve više i više, kaže Renato Bjelopera, ugostitelj.

Sezonu je otvorio filmski, a zatvara prvi jazz-festival. Najavljuju majstorske radionice u novoobnovljenom Kneževu dvoru te koncerte u parku hotela Grand.

- Tri večeri imamo 3 benda, a nakon toga ide jam session mladih umjetnika, gostujućih koji dolaze upravo zbog ovog festivala, objašnjava Tilda Bogdanović, suosnivačica Ponta Lopud festivala.

Od 31. kolovoza pa do 2. rujna vrhunski svjetski glazbenici, dobitnici Grammyja, zasigurno će privući publiku na Lopud. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!