Svjetska prvakinja na natjecanja putuje sama

01.06.2022.

06:45

Autor: Ivica Grudiček/Dobro jutro, Hrvatska

Amanda Mlinarić

Amanda Mlinarić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Mladoj streličarki Amandi Mlinarić uspjelo je ono o čemu mnogi sportaši sanjaju cijeli život - europska je i svjetska prvakinja te drži nekoliko svjetskih rekorda. Popis medalja je impresivan no ipak fakultet joj je na prvome mjestu. No žalosti činjenica da zbog nedostatka novca na natjecanja putuje - bez trenera.

U streličarstvo se zaljubila zahvaljujući ocu, prvi je turnir osvojila već kao dvanaestogodišnjakinja, a danas trofeje, medalje i priznanja i ne može nabrojati.

Amanda Mlinarić trenutačno je među osam najboljih streličarki na svijetu. Uz Amandu, u Varaždinskom streličarskom klubu nekoliko je vrhunskih sportaša poput Alena Remara.

Takve vrhunske rezultate vjerojatno ne bi postigli bez stege trenera Cvijetoslava Zormana. U dugodoišnjoj karijeri njegovi su sportaši osvojili četrdesetak medalja na eurospkim i svjetskim natjecanjima.

Nažalost, to nije financijski unosan i medijski praćen sport poput nekih. Dok zapadne zemlje u svoje vrhunske sportaše ulažu i pružaju im sve potrebno, naša varaždinska ekipa više improvizira na zaraslom terenu.

Amanda će na sljedeće natjecanje putovati sama, bez trenera. Očito kod nas vrijedi ona - od korova do medalja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!