Topli obrok i topla riječ za korisnike Caritasove pučke kuhinje u Vinkovcima

24.01.2022.

11:44

Autor: Zrinka Perić/Daniel Gurov/T.D./Dnevnik u podne/HRT

Topli obrok

Topli obrok

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Svaki dan korisnici Caritasove pučke kuhinje u Vinkovcima strpljivo stoje u redu i čekaju topli obrok - za većinu njih jedini koji će toga dana pojesti. Zbog epidemije hranu nose kući. 

Teške životne sudbine primorale su ove ljude da ovise o tuđoj pomoći. Jer za njih svaki je dan nova borba. Volonteri Nikolina i Marijan uz topli obrok serviraju im i toplu riječ. Svaki dan oni skuhaju za 120 ljudi. 

- Sada je hladno vrijeme tako da su naši vrijedni kuhari ukiselili kupus pa se danas na meniju nađe sarma po dvije sarme svatko po obroku dobiva, istaknula je Renata Keškić, koordinatorica i voditeljica Pučke kuhinje u Vinkovcima.

Većini je ručak iz Caritasove pučke kuhinje jedini topli obrok u danu. I zato svaki dan strpljivo stoje u redu za toplo jelo i komad kruha. Uz sve životne nedaće sretni što ipak neće zaspati gladni.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!