Trodnevni Festival cvijeća otvoren u Osijeku

14.05.2022.

14:58

Autor: M.M./HRT/Hina

Dreitägiges Blumenfest in Osijek

Dreitägiges Blumenfest in Osijek

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Peti po redu Festival cvijeća u Osijeku, u subotu je u Parku kralja Držislava otvorio osječki gradonačelnik Ivan Radić te se pohvalio da Osijek ima 23 parka, što je, kaže, najviše u Hrvatskoj.

To je i više nego što Osijek ima trgova, dodao je i napomenuo da je Osijek 'Eco City' i nositelj brončanog cvijeta Europe.

- Imamo najdulju i najuređeniju šetnicu, a to je zasluga svih nas koji živimo u Osijeku, istaknuo je te zahvalio gradskoj komunalnoj tvrtki "Zelenilo" što je prošle godine zasadila 551 novo stablo, ali i svim sugrađanima koji brinu o okućnicama i balkonima kako bi Osijek bio zeleniji i ljepši.

Trodnevni Festival cvijeća održava se u organizaciji Grada Osijeka i gradske Turističke zajednice, a osim bogate ponude sadnica i cvijeća 50-tak proizvođača i OPG-ova s područja Osijeka i okolice, nudi i raznoliki program prilagođen svim uzrastima.

Uz turističkog vodiča organiziran je edukativan obilazak osječkih parkova, a koncerte će održati Glazbena škola Franje Kuhača i Tamburaška škola Batorek iz Osijeka.

Predsjednica osječke turističke zajednice Tajana Rogulja rekla je da Osijek spremno dočekuje sve goste te da prema sadašnjim brojkama turističkih noćenja mogu biti optimistični.

U prva četiri mjeseca ostvarili smo 92 posto noćenja koje smo imali u istom razdoblju rekordne 2019., a tu je i travanj sa 98 posto istog mjeseca prije pandemijske godine, rekla je i naglasila kako je u razdoblju oko Uskrsa zabilježen čak i 21 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2019.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!