TV kalendar slavi 45 godina emitiranja

08.05.2021.

10:53

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/J.L.

Leon Rizmaul, urednik Odjela Dokumentarna produkcija HRT

Leon Rizmaul, urednik Odjela Dokumentarna produkcija HRT

Foto: HTV / HRT

Emisija TV kalendar,  jedan od najvećih brandova HRT-a, obilježava 45 godina rada. TV kalendar je informativno-obrazovno-dokumentarno-povijesna emisija koja se svakodnevno emitira na programu Hrvatske radiotelevizije od 1976. godine.

Velika je stvar doživjeti 45. rođendan za jedan format koji je izdržao turbulentna vremena, kazao je Leon Rizmaul, urednik Odjela Dokumentarna produkcija HRT povodom 45 godina TV kalendara, jednog od najvećih brandova HRT-a, u emisiji Dobro jutro, Hrvatska. Od davne 1976. godine do danas niti jedan dan TV kalendar nije izostao s Prvog programa TVZ-a i HRT-a.

Danas ima slot od 12 minuta i emitira se premijerno u 6.10. te u dvije reprize - u 11.40. i 16.40 na HRT1. Trenutačno se sastoji od pet dvominutnih priloga koji u informativno-dokumentarnoj formi obrađuju teme iz hrvatske i svjetske prošlosti te povijesnog pregleda sastavljenog od sedam sličica ili videa.

Rizmaul je posebno istaknuo osnivače emisije Vladimira Fučijaša i Obrada Kosovca. Poslije njihova umirovljenja, urednici su bili još samo Vladimir Brnardić te od listopada 2017. Leon Rizmaul.

Dana 15. svibnja, na Dan HRT-a, sveukupno će biti prikazana 16.570. emisija. 

TV kalendar kreće od danas s novim špicama i jingleovima u HD rezoluciji, a premijerno su prikazani u Dobro jutro, Hrvatska.

Pogledajte gostovanje: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!